Gruzínsko - zájazd na pohostinný Kaukaz

Destinácia: Gruzínsko
Kód zájazdu: 1253783
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Gruzínsko - krajina mnohých odtieňov!
Krajina, ktorá vás očarí svojou neuveriteľnou prírodou, autenticitou, pohostinstvom, výborným jedlom a úprimnými ľuďmi. Pozrieme si spolu pamiatky UNESCO, naučíme sa piecť gruzínsky chlieb, alebo iné chutné gruzínske jedlá, urobiť svoju čurčchelu, pošteklíme naše chuťové poháriky pri degustácii vína či gruzínskeho brandy... aj takto veru chutí Gruzínsko!

Pri našich celoročných zájazdoch do tejto pohostinnej krajiny si môžeme zalyžovať v Gudauri  ale aj oddýchnuť pri mori v Batumi  

Ak nemáte veľa času môžete sa s nami vybrať do Gruzínska aj na krátku 4-dňovú poznávačku
Vyberte sa s nami spoznávať túto krásnu kaukazskú krajinu!
------------------------------

PROGRAM ZÁJAZDU:

1. deň

Odlet do Gruzínska.

Prílet na letisko Kutaisi, transfer do hotela v Tbilisi.

Večerná prechádzka mestom.

2. deň

Spoznávame Tbilisi

Po raňajkách sa stretneme s miestnym sprievodcom a deň začneme degustáciou gruzínského brandy . Vyberieme sa do miestneho závodu, kde si brandy nielen vychutnáme, ale dozvieme sa aj o tradíciách jeho výroby.

Ďalej pôjdeme na pešiu vychádzku mestom. Dozvieme sa veľa zaujímavého o jeho histórii, ale aj prítomnosti. Prejdeme sa krásnym historickým centrom, budeme obdivovať typické vyrezávané balkóny Tbilisi, dozvieme sa veľa o typickom spôsobe života Gruzíncov.

Vyberieme sa aj k rieke Kura na nový Most Mieru. Je to nový symbol Tbilisi, ktorý skvele zapadol do panorámy starého Tbilisi. Najstaršou pamiatkou je chrám Ančiskhati, ktorý má viac ako 1000 rokov a bol postavený cca v 6. storočí. Nad mestom sa hrdo týči aj najväčší pravoslávny chrám na svete, chrám Sameba. Lanovka, ktorú postavili ešte v roku 1905 a pred pár rokmi bola zrekonštruovaná, nás vyvezie nad hlavné mesto na Svätú horu Mtatsminda, kde si urobíme krásne autentické a fotogenické zábery na staré mesto Tbilisi.

Vyberieme sa aj na miestny trh/bazár kde si nakúpime darčeky a suveníry. Kto bude chcieť, môže sa s nami vybrať na veľký zlatý trh, kde si môže nakúpiť zlato alebo striebro v skutočne nádhernom spracovaní miestnych majstrov za neuveriteľne nízke ceny alebo sa len tak počudovať nad týmto fenomenálnym trhom.

Večer je možnosť ísť do miestnych sírových kúpeľov, ktoré už v 19. storočí navštevovalo veľa významných osobností. Info po prílete u delegáta CK ma3oska travel.

3. deň

KACHETIA - vinohradnícky región, degustácia vín

Po raňajkách odchádzame do kraja božského gruzínskeho moku - vína. Región Kachetia je známy nielen svojim vínom, ale aj históriou a výhľadmi na kaukazskú prírodu.

Naša prvá dnešná zastávka bude v meste lásky a zaľúbených Signagi. Mesto sa nachádza v kaukazských horách a výhľady, ktoré uvidíme, sú neuveriteľné. Mnohým z vás možno bude  pripomínať európske, skôr tie talianske, mestečká v horách.  Panoráma Alazanskej doliny vám poskytne pohľady na Gruzínsko v inej dimenzii. Patrónkou Gruzínska je svätá Nino je a my navštívime aj kláštor v Bodbe, kde je pochovaná. Prameň, ktorý neďaleko vyviera, je údajne liečivý a my si doprajeme dúšok z jeho živej vody doprajeme. Pokračujeme do dedinky Veliscikhe, kde si užijeme pravú gruzínsku pohostinnosť a degustáciu ozaj kvalitných gruzínskych vín.

Ak sa chcete dozvedieť o gruzínskych vínach niečo viacej, prečítajte si náš blog O gruzínskych vínach.

A aby sme len tak nesedeli a nepopíjali, vyhrnieme si rukávy a pripravíme si gruzínsky chlieb a gruzínske čurčchely. Že neviete, čo to je? Dozviete sa na zájazde a my vám garantujeme, že každý z vás si pár kúskov kúpi aj domov.

Podvečer návrat do Tbilisi.

Spoločná večera resp. voľný program podľa želania cestujúcich.

4. deň

Gruzínska vojenská cesta - dnes opäť veľmi atraktívny program hornatým Gruzínskom

Po raňajkách začneme naše putovanie po starej gruzínskej vojenskej ceste. Cestou sa zastavíme v starom hradnom komplexe pevnosti Ananuri, ktorá bola rezidenciou  Aragvetských kniežat. Bola vybudovaná v 16-18. storočí a týči sa nad malebným jazerom Žinvali, ktoré obmýva kaukazské horské brehy. Opäť neuveriteľné pohľady... Pevnosť s chrámami  a vežami je označovaná za jednu z najkrajších v Gruzínsku (nielen, podotýkame). Najstarší chrám Bohorodičky je ešte z 10. storočia.

Pokračujeme ďalej atraktívnou cestou cez Krestovský priesmyk so zastávkou na vyhliadke pod názvom Družba národov. Pohľad do hlbokej rokliny Kaukazského chrbta stojí za to. Až vás zamrazí... Pokračujeme do Kazbegi a odtiaľ na džípoch k chrámu svätej Trojice do výšky 2170 m.n.m. Pokiaľ je výborné počasie, uvidíme posvätnú horu Kazbek a nádherné fotogenické panorámy kaukazských hôr.

Po týchto pohľadoch sa vraciame plní dojmov do Tbilisi, kde nás čaká opäť niečo výnimočné - pravý folklórny večer.

Dnes veru naše emócie dostanú zabrať!

Neskorý návrat na hotel.

5. deň

Tbilisi - Mccheta/gruzínsky Jeruzalem - Gori/Stalin - Kutaisi + odlet z Kutaisi

Raňajky a po raňajkách sa odubytujeme a ideme ďalej spoznávať "Chute a krásy Gruzínska".

Začneme chrámom zo 6. storočia - Svetitcchoveli, kde uchovávajú hlavnú kresťanskú relikviu - chitón (suknicu) Ježiša Krista, v ktorom bol ukrižovaný. Ďalší chrám je zo 7. storočia a volá sa Džvari a bol postavený na sútoku riek Aragvya a Kury. Pohľad, ktorý vás opäť unesie do inej dimenzie... ?j toto je Gruzínsko.

Mestečko Mccheta je staroveké mestečko, ktoré bolo v minulosti hlavným mestom krajiny. Čo dom, to pamiatka - v zozname svetového dedičstva UNESCO.

Pokračujeme do Gori. V tomto mestečku je múzeum Josifa Vissarionoviča Stalina - tu sa narodil. Mestečko má veľmi pohnutú históriu. Bolo viackrát dobité, ale vždy sa postavilo z ruín. Samotné múzeum Stalina bolo vybudované ešte pred začiatkom 2. svet. vojny - v roku 1937. Nájdeme tu veľa artefaktov, ale aj informácií zo života Stalina a jeho rodiny, ktorá tu žila v prenajatom domčeku/izbe.

Na záver nášho dnešného putovania sa ešte zastavíme v Uplisciche - pevnosti vysekanej v skale - v jednom z prvých miest v Gruzínsku - vybudovanom v 2. - 1. storočí p.n.l. Pevnosť/jaskyňa bola veľa krát prebudovaná a nakoniec cca v 19. storočí opustená. A práve táto časť krajiny poskytuje archeológom veľmi podrobné informácie o histórii Gruzínska.

Príchod na letisko do Kutaisi, odlet.
-------------------------------

Cena zahŕňa:
spiatočnú medzinárodnú letenku Viedeň-Kutaisi od 250, 1 ks príručnej batožiny do 10 kg (55x40x20 cm) a 1 ks malej príručnej batožiny (35x20x20 cm)

3x ubytovanie (4* hotel) v Tbilisi s raňajkami, 1x ubytovanie (3* hotel) v Kutaisi s raňajkami
transfery z/na letisko v Kutaisi,
transfery počas programu zájazdu,
vstupné do múzeí počas programu,
degustáciu vín a workshop – gruzínske jedlá,
folklórny večer,
slovenského ma3oska sprievodcu, ktorý je vám počas celého pobytu k dispozícii,
poistenie CK voči úpadku.

Cena nezahŕňa:
podpalubnú batožinu do 20 kg,
poistenie účastníkov zájazdu
transfer na / z letiska Viedeň;
návštevu sírnych kúpeľov v Tbilisi;
príplatok za jednolôžkovú izbu;
možnosť ubytovania v izbe vyššieho štandardu, resp. v 5* hoteli podľa požiadaviek a aktuálnej ponuky;
všetko, čo nie je zahrnuté v časti „cena zahŕňa“.

Informácie a doplnkové služby:
Zájazd začína a končí na letisku Viedeň-Schwechat.
CK nezodpovedá za prípadné zmeny letových časov v rámci rovnakého dňa odletu. Letové časy sú orientačné a budú potvrdené 7 dní pred odletom.
CK ma3oska travel si vyhradzuje právo na úpravu termínov v dôsledku zmeny letového poriadku letovej spoločnosti a právo na zmenu poradia dní/programu.
Minimálny počet účastníkov zájazdu: 10 osôb


Generované systémom ProfiTour