Krásy Šumavy

Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd Krásy Šumavy, poznávací zájazd
Destinácia: Česká republika, Plzenský kraj
Kód zájazdu: 1356182
Cena od: 312,82 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.05.2025 4 dni First Minute 312,82 € +0 € autobusová
07.08.2025 4 dni First Minute 312,82 € +0 € autobusová
18.09.2025 4 dni First Minute 312,82 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Spoznajte šumavskú pýchu, nádhernú prírodu, pozoruhodné hrady ako Rabí, Kašperk, Švihov, kráľovské mesto Sušice, ktoré je "bránou do Šumavy". Objavíte aj krásy najväčšieho českého národného parku - Šumava a zaujímavý život v lone prírody tunajších obyvateľov, hrdých na svoju zem, či plavebné kanály, pútnické miesto "Šumavské Lurdy", vyhliadky, drevené osady, náučné chodníky, ako aj mesto karafiátov a katakomb - Klatov. 

1. deň:
Odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách (z Bratislavy o 6.00 h). Našou prvou zastávkou bude zámok Kratochvíle, stavba, ktorá nemá v Čechách od polovice 16. storočia obdoby. Po prehliadke pokračujeme na najvyššie položený kráľovský hrad v Čechách – hrad Kašperk, ktorý bol postavený na príkaz českého kráľa a rímskeho cisára Karla IV. v roku 1356. Podvečer si pozrieme mesto Kašperské hory, kde si budeme môcť posedieť a vychutnať večeru.

2. deň:
Presunieme sa do mesta Klatovy s mnohými historickými pamiatkami. Navštívime povestné klatovské katakomby s múmiami pod jezuitským chrámom a barokovú lekáreň U bíleho jednorožce. Po obede nás čaká posledná zastávka tohto dňa, prehliadka vodného hradu Švihov, kde sa natáčala slávna filmová rozprávka Tři oříšky pro Popelku.

3. deň:
Odchod do horského strediska Srní v centre Národného parku Šumava. Pôvodne drevorubačská osada bola založená v roku 1726 a vďaka hojnému výskytu srnčej zveri dostala aj svoje meno Rehberg – Srní. Malebná krajina zaujala aj filmárov, natáčala sa tu trilógia Pod jezevčí skálou. K turistickým zaujímavostiam patrí výbeh s vlkmi s možnosťou fotenia divokých vlkov, Vchynicko-tetovský plavebný kanál, náučný chodník Povydří v nádhernom kaňone rieky Vydry, Hauswaldská kaple, Rokyta, Klostermannova vyhlídka, Centrum „Drevák“ v Modrave a iné.

4. deň:
Dnes bude našou prvou zastávkou hrad Rabí, dominanta horného Pootavia. Pokračujeme do malebného mestečka Sušice, nazývaného „brána Šumavy“. Bývalé kráľovské mesto leží na rieke Otave. Slávnu históriu
výroby zápaliek a skla ponúka Múzeum Šumavy. Po prehliadke odchádzame na Slovensko, s príchodom do Bratislavy v neskorých večerných hodinách.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
3* hotel

Stravovanie:
Raňajky


Doprava:
Autokar.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 3x ubytovanie v hoteli 3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour