Normandia a Bretónsko

Normandia a Bretónsko, poznávací zájazd Locronan, Francúzsko Rouen, Francúzsko Štrasburg, Francúzsko Mont Saint Michel, Francúzsko Rouen, Francúzsko Normandia a Bretónsko, poznávací zájazd Normandia a Bretónsko, poznávací zájazd
Destinácia: Francúzsko
Kód zájazdu: 1356189
Cena od: 1 566,82 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

15.04.2025 7 dní First Minute 1 566,82 € +0 € odlet: Viedeň letecká
30.07.2025 7 dní First Minute 1 625,82 € +0 € odlet: Viedeň letecká
06.09.2025 7 dní First Minute 1 566,82 € +0 € odlet: Viedeň letecká
23.09.2025 7 dní First Minute 1 566,82 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Tento rok sme pripravili program zameraný na históriu 2. svetovej vojny - vylodenie v Normandii a Den D mesta Arromanche, múzeum 2. svetovej vojny, Caen, pláž Omaha. Pri príležitosti 80-teho výročia francúzsky prezident pripravuje veľké oslavy. Nevynecháme malebný kláštor z 18. storočia, ktorý je francúzskou ikonou - Mont Saint Michel (UNESCO). Jedná sa o 3. najnavštevovanejšiu pamiatku Francúzska. Toto slávne pútnické miesto leží na skale na morskom dne, kde je možné pozorovať najväčší príliv a odliv na svete, až 14 km. Stredoveké mestá Dinan, Locronan a Quimper na nás dýchnu históriou, tak ako i Roan, kde bola upálená Johanka z Arku.

1. deň:
V ranných hodinách odletíme do elegantného Paríža, kde sa však dlho nezdržíme. Neďaleko Paríža navštívime dedinku Giverny, kde pôsobil slávny impresionista Claude Monet. Prejdeme sa umelcovým ateliérom s nádhernými maľbami. Naše pohľady upúta záhrada plná sviežich kvetov, dobre známa z nadrozmerných Monetových malieb. Po obede si zájdeme do rodného mesta francúzskych klasikov Flauberta a Corneilla, do Rouen. Námestie Place du Vieux Marché si pamätá neslávne upálenie Jany z Arku. Prejdeme sa starobylou ulicou Rue du Gros – Horloge, historickým centrom a zájdeme aj ku gotickej katedrále Notre Dame, ktorá patrí k najkrajším vo Francúzsku.

2. deň:
Dnes sa presunieme na „Sloniu skalu“, kde si prehliadneme nádherné útesy pobrežia v meste Étretat. Zaujme nás umne riešený most Le Pont de Normandie, ktorý patrí k unikátnym technickým a architektonickým zázrakom. Presunieme sa k pobrežiu, ktoré nám pripomenie Deň D v roku 1944. Značný úsek pobrežia sa stal dejiskom jedinečnej vyloďovacej operácie spojencov. Zájdeme do historického centra Caen, kde sa nachádza aj pamätník spomínaného vylodenia.

3. deň:
Smerujeme k pobrežiu Lamanšského prielivu, do malého mesta Arromanches. Ďalšie významné miesto vylodenia spojeneckých jednotiek. Tematické múzeum nám priblíži priebeh jednotlivých operácií. Krátko sa presunieme do obce Colleville-sur-Mer, ktorá je taktiež pripomienkou 2. svetovej vojny. Prezrieme si tu pamätník a cintorín srozlohou 7000 árov, na počesť takmer desiatky tisícov vojakov padlých v Deň D pri oslobodzovaní Francúzska. Sériu nemeckých bunkrov a guľometných hniezd nájdeme na Omaha Beach a Pointe du Hoc. Dnešné poznávanie zakončíme v Saint Malo.

4. deň:
Hneď zrána si vychutnáme atmosféru malebného prístavného mestečka Saint Malo, ktoré leží v zálive Lamanšského prielivu. Ukryté vo vnútri kamenných stien, čo z neho robí jeden z najkrajších francúzskych prístavov. Prejdeme sa po jeho majestátnych hradbách aj uličkami historického centra. Nevynecháme jednu z najnavštevovanejších turistických atrakcií, a to kláštor z 8. st. Mont Saint Michel (UNESCO), ktorý je dômyselne umiestnený na žulovej skale v zátoke. Počas prílivu a odlivu sa striedavo stáva ostrovom, alebo skalou v piesku. Jedinečnú atmosféru miesta si vychutnáme pri dobrej káve.

5. deň:
Z prístavu L´Arcoues sa preplavíme na Ile de Bréhat, ktorý ponúka atmosféru bretónskych viliek a nádhernej flóry. Ostrov je známy tým, že na ňom nie sú autá a miestni sa presúvajú peši, či tradičnými vozíkmi ťahanými koňmi. Navštívime tiež jedinečné kamenné mestečko Locronan a neďaleký Quimper, s ulicami premenenými na pešie zóny, nad ktorými sa týčia strechy stredovekých domov a štíhle veže kostolov.

6. deň:
Spoznáme výnimočnosť historického mesta Quimper a neskôr sa vydáme smerom do jednej z najvýznamnejších megalitických lokalít, do Carnac. Menhirové polia v bretónskom Carnacu sú opradené legendami. Navštívime spoločne aj Le Mans. Po svete preslávený 24 hodinovými pretekmi, no ponúka aj iné skvosty. Spomeňme katedrálu Saint-Julien a zrekonštruované staré mesto zo 17. st., ktoré si filmový svet vzal ako kulisu do filmov.

7. deň:
Náš výlet zakončíme prehliadkou Paríža. Poplavíme sa loďou po Seine (fakultatívne), počas ktorej spoznáme Paríž z celkom odlišnej perspektívy. Počas plavby uvidíme Eiffelovu vežu, múzeum Orsay, Louvre, ostrov Ile de la Cité s katedrálou Notre Dame a ďalšie významné pamiatky. Fakultatívne si doprajeme prechádzku mestom a odletíme do Viedne.

Poznámka:
Zmena programu, letových časov a miest odletu vyhradená.


Ubytovanie:
3* hotely.

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
Letecky.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Autokarovú dopravu počas pobytu. 6x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.



Generované systémom ProfiTour