Spoznajte Gruzínsko a oddýchnite si na pláži

Destinácia: Gruzínsko
Kód zájazdu: 855072
Cena od: 885 €
Príplatky od: 250 €
Poznávacie zájazdy
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

20.06.2024 8 dní First Minute 885 € +250 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
18.07.2024 8 dní First Minute 885 € +250 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
29.08.2024 8 dní First Minute 885 € +250 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká
26.09.2024 8 dní First Minute 885 € +250 € odlet: Viedeň, Budapešť letecká

Popis zájazdu

internet, WiFi klimatizácia

Máte chuť uvidieť niečo nové, ale zároveň si oddýchnuť na pláži? Ak je vaša odpoveď áno, potom ste našli ten pravý zájazd pre vás – Gruzínsko a Batumi. Ide o ideálnu kombináciu poznávacieho zájazdu a oddychu pri mori. Objavte krásy Gruzínska – hory, pamiatky, múzea, jedlo, víno a zavŕšte to príjemným relaxom na pláži. Aktívna dovolenka pri mori aj to je Gruzínsko. Navštívte spolu s nami Tbilisi a okolie, spoznajte miestne kuchyňu, históriu a architektúru. Počas zájazdu uvidíte krásy Gruzínskej prírody ako kaňon Martvili, jazero Žinvali, pohorie Kazbegi, Batumské pláže a iné. Ochutnáte miestne preslávené víno, brandy, šašliky, chlieb shoti a ešte kopi iných chutných vecí. Gruzínsko je bohaté na históriu a uvidíte napr. jaskynné mesto Uplisciche, pevnosť Narikala, bývalé hlavné mesto Mtskhetu alebo rodisko Stalina mesto Gori. V tomto mesta sa nachádza múzeum Stalina, kde uvidíte napr. jeho rodný dom, posmrtnú masku či iné osobné predmety. Po intenzívnom a zaujímavom programe sa posledné dni už len vyvalíte na pláži pri Čiernom mori v Batumi. Zájazd Gruzínsko môžete aj kombinovať s inými krajinami ako Arménsko či Azerbajdžan.

Program
1. deň   Príletový deň, prvá noc v hoteli/Kutaisi

Prílet do Kutaisi v poobedných hodinách
Transfer do hotela
Exkurzia po Kutaisi
Ubytovanie v hoteli v Kutaisi a večera v hoteli
Noc v hoteli

2. deň   Exkurzia a plavba loďkou v kaňone Martvili, pešia exkurzia po Tbilisi, voľný čas
Raňajky
09:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela
Presun do Tbilisi
Po ceste exkurzia do Mtskheta (druhý Jeruzalem) – krásne historické mesto, v ktorom žil cár a je aj na zozname UNESCO. Nad Mtskhete sa nachádza kláštor zo 6. storočia Džvari, odkiaľ sa otvára prekrásna panoráma. V samotnom Mtskhete sa nachádza mnoho starobylých cirkví. Niektoré z nich navštívime, napr. Katedrálu Svetitskhoveli zo 6. storočia, ktorá je svätým miestom pre každého človeka pravoslávneho vierovyznania. V chráme sa nachádza róba Ježiša Krista, v ktorej bol ukrižovaný. Toto miesto nie je zaujímavé len architektonicky, ale aj duchovne. Mnísi tu často spievajú v aramejčine v jazyku Ježiša Krista.
Následne sa vyberieme
Pešia exkurzia po Tbilisi
Tbilisi je ako magnet – priťahuje turistov z celého sveta a v tento deň pochopíte prečo. Duchovným centrom mesta je najväčší pravoslávny chrám na svete – Sameba, ktorý postavili v 21. storočí.  V Tbilisi je mnoho pamätníkov, ktoré majú viac ako 1000 rokov, no najstarším pamätníkom je Ančiskhati – cirkev Narodenia Panny Márie. Podľa výskumov túto cirkev postavili v prvej polovici 6. storočia na príkaz cára Dači. Chrám Sioni (12. storočie) je zaujímavý vďaka architektúre, ale aj ako posvätné miesto, kde sú umiestnené katolícke relikvie. Pri chráme sa nachádza kríž svätej Niny, ktorý je vyrobený z vinnej révy, a údajne je upevnený vlasmi samotnej Niny. Potom navštívime pamiatku súčasnej architektúry – most Mieru. Následne sa na lanovke vyvezieme k pevnosti Narikala (duša Tbilisi), kde si užijete nádherný výhľad.
Voľný čas v Tbilisi
Noc v Tbilisi

3. deň   Exkurzia do Kachétie, degustácia brandy a vína, workshop výroby čurčchela
Raňajky v hoteli
09:30 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela
Degustácia Brandy a prehli?dka závodu na brandy –aj takto môže začínať ráno.
Exkurzia do Kachétie – vinný región Gruzínska
Vyberieme sa do mesta Signachi – známe aj ako mesto zaľúbených. Architektúrou mestečko pripomína utešené talianske mestá, preto sa tu aj celoročne konajú svadby. Následne navštívime Bodbe, kde je pochovaná Svätá Nino, patrónka Gruzínska, blízko jej hrobu sa nachádza prameň, ktorý udajne vylieči hocijaký neduh. Ďalšou zastávkou budu Velisciche.
Neskorší obed a degustácia gruzínských vín
Workshop výroby čurčchela (tradičná gruzínska sladkosť) a gruzínskeho chleba
Návrat to Tbilisi
Noc v Tbilisi

4. deň   Po stopách gruzínskej vojenskej cesty (jazero Žinvali, zámok Ananuri, Kazbegi, kostol sv. Trojice), návrat do Tbilisi - večera s folklórnym vystúpením
Raňajky v hoteli
08:30 stretnutie na recepcii hotela so sprievodcom
Cesta po gruzínskej vojenskej ceste, zastávka pri jazere Žinvali (Zhinvali)
Prehliadka zámku Ananuri – hrad sa stal v 16-18. storočí najdôležitejšou pevnosťou na Kaukaze. Je to jeden z najkrajších a najväčších, neskorých, feudálnych architektonických komplexov v Gruzínsku.
Návšteva chrámu z 10. storočia najsvätejšej Bohorodičky, ktorý ešte stále funguje.
Následne si pozrieme Kazbegi a na džípoch sa vyvezieme ku kostolu sv. Trojice (Gergeti), čo je asi najikonickejší a najznámejší pohľad aký môžete poznať z médií. Gergeti postavili v 14.storočí ako jediný s kupolou a krížom v danej oblasti Chevi a nachádza vo výške 2170 m.n.m.
Návrat do Tbilisi
19:15 pôjdeme do reštaurácie na večeru s gruzínskym folklórnym vystúpením
Noc v Tbilisi

5. deň   Exkurzia do Mtskhete, návšteva do mesta Gori - múzeum Stalina, zástavka v Upliscikhe; cesta do Batumi
Raňajky v hoteli
Check out
09:30 Exkurzia do mesta Gori.
Gori sa nachádza medzi riekami Liachvi a Kury. Je to jedno z historických miest Gruzínska. Toto mesto mnoho krát dobyli, no napriek tomu na jeho ruinách vždy postavili nové. Medzi zaujímavosti mesta patrí Múzeum Stalina, ktorý sa narodil a vyrástol v tomto meste. Múzeum otvorili v roku 1937, ešte počas jeho života. Múzeum má tri sekcie, nachádzajú sa tam predmety ako dary k jubileám, rodinné fotografie, rôzne dokumenty a posmrtná maska vodcu. Taktiež aj domček, v ktorom mala Stalinova rodina prenajatú jednu izbu. Ale aj pamätný vagón, ktorým Stalin cestoval v r. 1941 na konferenciu na Jaltu či na konferenciu do Teheránu.
Po ceste do Tbilisi sa zastavíme v Upliscikhe – jedinečný pamätník, staré mesto/pevnosť, ktorá bola vysekaná do kameňa – ide v podstate o jaskynný komplex. Prvý krát sa v letopisoch spomína v 1.st. pred našim letopočtom.
Prestávka na obed, cesta do Batumi
Večera v hoteli a noc v Batumi

6. deň   Pešia exkurzia po Batumi, voľný čas
Raňajky v hoteli
10:00 Pešia exkurzia po Batumi – pozrieme si miestne pamiatky ako napr. prímorský bulvár, Vežu gruzínskej abecedy, pobyblivú sochu Ali a Nino, spievajúce fontány, delfinárium atď.
Voľný čas, ubytovanie v hoteli v Batumi

7. deň   Voľný deň :)
Raňajky v hoteli
Voľný čas

8. deň   Voľný čas do odletu domov
Raňajky v hoteli
voľný čas
podvečerný odchod na letisko
večerný odlet


* Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).
**CK má právo na zmenu hotela, úpravu programu, za predpokladu adekvátnej náhrady a zrozumiteľného ohlásenia účastníkom zájazdu.

Na vstup do Gruzínska nie sú potrebné víza, platnosť cestovného pasu musí byť min. 6 mesiacov po návrate z destinácie.
Zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22).

Ubytovanie:
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie:
Hotel KMM 4* Tbilisi
Hotel KMM je moderný 4* hotel s priestrannými izbami nachádzajúci sa priamo v centre. Je vám k dispozícii 24 hodinová recepcia, wifi v celom hoteli a raňajková miestnosť s chutnými bufetovými raňajkami.  V okolí hotela nájdete obchody s potravinami, reštaurácie, fastfoody a zmenárne, často otvorené 24 hodín denne. V hotelových izbách sa nachádzajú bežné elektrické zásuvky.
Hotel Terrace 3* Kutaisi
Príjemný 3* hotel v modernom dizajne ponúka izby s výhľadom na hory alebo na mesto. Disponuje 24 hodinovou recepciou. Izby majú vlastnú kúpeľňu  so sprchou, a na každej izbe sa nachádza varná kanvica. Wifi pokrytie je v celom hoteli a v každej izbe sa nachádza klimatizácia.
Boutiqe Hotel Piazza Four Colours 4* Batumi
Hotel Piazza sa nachádza v úplnom centre Batumi na námestí. V blízkosti nájdete kaviarne, obchody a zmenárne. Hotel je vzdialený 10 minút pešo od pláže. Wifi pokrytie je v celom hoteli a v každej izbe sa nachádza klimatizácia.

Cena zahŕňa:
3x ubytovanie v Hoteli 4* s raňajkami
1x ubytovanie v hoteli 3* v Kutaisi s raňajkami
3x ubytovanie v 4* hoteli v Batumi s raňajkami
všetky transfery v rámci programu a exkurzií v destinácii
slovenský/ český sprievodca
tradičná gruzínska večera s folklórnym programom
všetky vstupy do múzeí v rámci programu
workshop gruzínskej kuchyne
degustácia vína a čači
obed vo vinárstve Marani

Cena nezahŕňa:
spiatočná letenka od 250€/osoba
batožina do podpalubia do 20kg: 150€
cestovné poistenie Štandard: 24€/osoba/pobyt
alebo Cestovné poistenie Exclusive - 100% storno: 36€/osoba/pobyt
osobné výdavky

Generované systémom ProfiTour